S cieľom uľahčiť používateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Kliknutím na tlačidlo "OK" súhlasíte s použitím preferenčných, štatistických aj marketingových cookies pre nás aj našich partnerov. Funkčné cookies sú v rámci zachovania funkčnosti webu používané počas celej doby prehliadania webom. Podrobné informácie a nastavenia ku cookies nájdete tu.

CERTIFIKÁTY :

Tento e-shop je certifikovaný.

KONTAKTNÁ OSOBA

Mgr. Michal Magic
tel: +421917277858
info@previnarov.sk

NOVINKY: 

Ochrana proti mrazu


Úvod » Prípravky do vína a destilátov » Úprava vlastností » Kryštálový hroznový mušt 1 kg


        

Kryštálový hroznový mušt 1 kg

Rektifikovaný hroznový mušt, hroznový koncentrát

 

novinka

Číslo produktu: 419-b
naša cena bez DPH : 9,88 EUR
naša cena s DPH (23 %):
12,15 EUR

do košíka:
  ks  

Popis produktu

Koncentrovaný rektifikovaný pevný mušt - z hrozna.

Predstavuje komplex cukrov prirodzene prítomných v hroznovom mušte, tvorený glukózou (cca 50%) a fruktózou (cca 50%).

Sladivosť porovnateľná so sacharózou (POD = 100 %) 

Kryštálový hroznový mušt (SRCM) povolený pre vinárstvo podľa OIV a EÚ

Výhody oproti klasickému tekutému rektifikovanému muštu (BRIX65)

  • Jednoduchý prepočet 1 g = 1,g, takže žiadny prepočítavací koeficient ako pri klasickom tekutom rektifikovanom mušte
  • Stála konzistencia. Tekutý rektifikovaný mušt kryštalizuje- hlavne pri skladovaní v chlade, ani po zahriati nie je homogénny a tak je dávkovanie nepresné
  • Veľmi ľahko rozpustný
  • Bez rizika mikrobiologickej kontaminácie: Tekutý rektifikovaný mušt býva kontaminovaný osmotolerantnými mikroorganizmami čo je riziko pre hotový produkt – hlavne pred flašovaním, to nehrozí u kryštálového hroznového muštu
  • Kryštálový hroznový mušt ma oveľa nižšiu hladinu SO2 ako tekutý mušt – menej SO2 do vína
  • Tekutý hroznový mušt aj keď je rektifikovaný má arómu podľa pôvodu a z ohrevu pri výrobe odparovaním = ovplyvnenie senzoriky produktov, kryštálový rektifikovaný mušt má neutrálnu, čistú, jemne ovocnú vôňu
  • Kryštálový hroznový mušt = bez cudzej vody
  • Sekundárna fermentácia: kvasinky nemusia invertovať sacharózu ako pri bežnom cukre = lepšia fermentácia a čistejšie sekty
  • Nekonečná“ trvanlivosť

Výpočet pri dosladzovaní muštov pred fermentáciou:

1 kg kryštálového hroznového muštu (MCRS) (Objem = 0.66 litra) vytvorí 0,5943 litra alkoholu →
Prekvasením 1.68 kg kryštálového hroznového muštu (MCRS)/100 l, sa zvýši v 100 litroch vína alkohol o 1 stupeň (OIV OENO 466-2012)

Sekty:

Na vytvorenie tlaku 1 atm (~1L CO2/L) je potrebných 4 g kryštálového hroznového muštu (MCRS)

Vhodný aj pre ostané potravinárstvo ako alternatíva repného, alebo trstinového cukru

  • Ovocné šťavy, džúsy, džemy, sirupy
  • Výroba zmrzliny
  • Cukrárenstvo a pekárenstvo

Vzhľad  Biely kryštalický prášok
Vôňa     Neutrálna, alebo s nádychom ovocia
Chuť      Sladká a ovocná

Výrobok neobsahuje alergény ani žiadne konzervačné látky

Balenie 1 kg

Na stiahnutie

Komentáre

NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý.

Vytvorené systémom www.webareal.sk

NTUyMm